Η επιστολή του Δήμαρχου Ιεράπετρας στον Υπουργό Παιδείας με θέμα τη λειτουργία του παραρτήματος του ΤΕΙ στην Ιεράπετρα

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ο Δήμος Ιεράπετρας ενημερώνει ότι κατά τις ημέρες του  καύσωνα και για την προστασία των αστέγων
Από τη Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής, Δημόσιας Υγείας, παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Ιεράπετρας ανακοινώνετα

ΚΥΡΒΕΙΑ 2024 – ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 1.ΜΥΡΤΟΣ Αυλή Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου Ρεσιτάλ κιθάρας  με  τον διαπρεπή κιθαρίστα  ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΡΩΝΑΚΗ Έναρξη: 9:30 μ.μ Είσοδος: Ελεύθερη Οργάνωση : Πολιτιστική Επιτροπή Μύρτου 2.ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ (ΕΠΙΣΥΝΑΨΗ ΑΡΧΕΙΩΝ) ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 142 ΤΗΛ. 2813 013 218 – 6932 858624 Facebook – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ www.theatrikiskini.gr Email: […]

Με εξαιρετική επιτυχία και με την παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση  «Πόντος – Κρήτη,
Με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων  Νομού Λασιθίου Χρύσα Σοφιανού,  είχε συνάντηση ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Η επιστολή του Δήμαρχου Ιεράπετρας στον Υπουργό Παιδείας με θέμα τη λειτουργία του παραρτήματος του ΤΕΙ στην Ιεράπετρα

dimos-photomark-only-logoΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ.Δ/νση : Πλ.Κανουπάκη
Ταχ.κώδικας: 72200 Ιεράπετρα
Tηλέφωνο: 28423-40300
FAX: 28420-23999
e-mail: press@ierapetra.gov.gr

[separator top=”10″ style=”dotted”]

Ιεράπετρα 02.04.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η επιστολή του Δήμαρχου Ιεράπετρας στον Υπουργό Παιδείας με θέμα τη λειτουργία του παραρτήματος του ΤΕΙ στην Ιεράπετρα

[dropcap color=”” boxed=”no” boxed_radius=”8px” class=”” id=””]Ε[/dropcap]πιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θ. Καλαντζάκης στον Υπουργό Παιδείας, κ. Α. Μπαλτά με θέμα την λειτουργία του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Κρήτης στην Ιεράπετρα. Στην επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε στους Βουλευτές Λασιθίου και στον Πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης,  καταγράφει μεταξύ άλλων τους λόγους που επιβάλλουν τη συνέχιση της λειτουργίας του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης στην πόλη της Ιεράπετρας.

Χαρακτηριστικά αναφέρει

«Κύριε Υπουργέ

kalantzakis-theodosiosΤο Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Κρήτης λειτουργεί από το 2003 στην πόλη της Ιεράπετρας και επιτελεί ένα σημαντικό έργο, υποστηρίζοντας την κοινωνία τόσο σε τοπικό  όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

 Με απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης το εν λόγω τμήμα οδηγείται προς  κατάργηση και στη θέση του με το υπ αριθμ. 104 / 2012 Προεδρικό Διάταγμα ιδρύθηκε το Τμήμα Τεχνολόγων Τροφίμων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Κρήτης, το οποίο αναμενόταν να λειτουργήσει από το ακαδημαϊκό έτος 2015 – 2016.

Όπως είναι αναμενόμενο, λόγω και των συνθηκών οι όποιες ενέργειες έγιναν δεν ευόδωσαν για την λειτουργία του νέου Τμήματος, ενώ το ήδη υπάρχον έχει σταματήσει να δέχεται νέους φοιτητές για τρίτη χρονιά φέτος, αφού σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό οδηγείται προς κατάργηση το 2018.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά από την επίσκεψή μας στο Υπουργείο Παιδείας πραγματοποιήθηκε πρόσφατα συνάντηση και με τη διοίκηση του ΤΕΙ Κρήτης, η οποία είναι απόλυτα σύμφωνη με τη συνέχιση της λειτουργίας του εν λόγω Τμήματος στην Ιεράπετρα, καθόσον, όπως αναφέρθηκε, αποτελεί ένα από τα επιτυχημένα τμήματα με πολύ θετικά  αποτελέσματα για τους αποφοίτους του  σε πανελλαδικό επίπεδο.

Με βάση λοιπόν τα παραπάνω, σας γνωρίζουμε ότι αίτημα τόσο της Δημοτικής Αρχής και  της Επιτροπής Στήριξης του ΤΕΙ   όσο και σύσσωμης της κοινωνίας της Ιεράπετρας είναι η απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του υπάρχοντος τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης στην πόλη μας και κατά συνέπεια η δυνατότητά του να δέχεται νέους φοιτητές από την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Το αίτημά μας αυτό  τεκμηριώνεται από τους παρακάτω λόγους τους οποίους και σας καλούμε να λάβετε υπόψη σας:

  1. Το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης διαθέτει ήδη κατάλληλες εγκαταστάσεις και κατά συνέπεια δεν απαιτείται καμία δαπάνη για τη δημιουργία νεών.
  1. Πρόκειται για ένα επιτυχημένο τμήμα, όπως δείχνουν σχετικά στοιχεία, αφού το 60% των αποφοίτων του απασχολείται μετά την αποφοίτησή τους σε συναφή αντικείμενα, σε μια εποχή μάλιστα μεγάλης ανεργίας.
  1. Το αντικείμενο σπουδών του και ο ακαδημαϊκός προσανατολισμός του λειτουργεί υποστηρικτικά προς τον μικρομεσαίο επιχειρηματικό κλάδο τόσο της πόλης μας όσο και της περιφέρειας και ολόκληρης της χώρας (κατευθύνσεις ηλεκτρονικού εμπορίου, αγροτικού και τουριστικού μάρκετινγκ)
  1. Απαιτείται ελάχιστο κόστος για τη λειτουργία του, όπως δείχνουν τα μέχρι σήμερα στοιχεία, επομένως δεν επιβαρύνει οικονομικά με δεδομένες τις δυσκολίες της εποχής μας
  1. Ο Δήμος Ιεράπετρας είναι πρόθυμος να το υποστηρίξει, καλύπτοντας ανάγκες του σε υλικοτεχνική υποδομή, συμβάλλοντας έτσι στη εύρυθμη λειτουργία του.
  1. Υπάρχει η θετική άποψη από το ΤΕΙ Κρήτης για την επαναλειτουργία του εν λόγω Τμήματος

Κατά συνέπεια λαμβάνοντας υπόψη σας τα παραπάνω, σας καλούμε να εξετάσετε το θέμα της επαναλειτουργίας του υπάρχοντος παραρτήματος του ΤΕΙ Κρήτης στην Ιεράπετρα, τροποποιώντας τον υφιστάμενο σχεδιασμό και εντάσσοντας ξανά το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης στο μηχανογραφικό δελτίο της ερχόμενης ακαδημαϊκής περιόδου, προκειμένου να συνεχιστεί κανονικά η λειτουργία του.

Άλλωστε η υποστήριξη επιτυχημένων δομών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που συμβάλουν στην εξωστρέφεια και την ανάπτυξη στους δύσκολους καιρούς για τη χώρα μας  είναι ευθύνη και καθήκον όλων μας»  

Γραφείο Τύπου

[separator top=”20″ style=”shadow”]

Παράρτημα πληροφοριών και υπερσυνδέσεων

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]

[separator top=”30″ style=”shadow”]

Πληροφορίες σύνταξης – ανάρτησης

[xyz-ihs snippet=”Adminsignature”]