Βελτίωση των εγκαταστάσεων του κεντρικού υδραγωγείου Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΗ Παραδοσιακοί χοροί και μουσική  ΚΡΗΤΗ  – ΠΟΝΤΟΣ   ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ Με τη χορευτική ομάδα  της  ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ με χοροδιδάσκαλο τη  Ματίνα Τσουφίδου και τη   σχολή παραδοσιακών χορών του  Δημήτρη Καπαράκη  με το  συγκρότημα  του Γιάννη Λεμονάκη. Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης – Δήμος Ιεράπετρας Πλατεία Επισκοπής – Είσοδος ελεύθερη Έναρξη: 21:00 μ.μ ΓΡΑ […]

Στα πλαίσια του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» του Πράσινου Ταμείου υπογράφτηκε στις 27/1/2023
Το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Ιεράπετρας προσκαλεί όλους  μας  να  «Λερωθούμε» παίζοντας,
Σας ενημερώνουμε ότι η  εκδήλωση με τη χορευτική ομάδα  της  Λέσχης  Ποντίων Καβάλας με χοροδιδάσκαλο τη 
Λόγω βλάβης, δεν έγινε ζωντανή μετάδοση σε όλη την διάρκεια του Δημοτικού στις 10/07/2024.

Βελτίωση των εγκαταστάσεων του κεντρικού υδραγωγείου Ιεράπετρας

dimos-photomark-only-logoΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ιεράπετρα 21/11/2013

 

[separator top=”20″ style=”dotted”]

Βελτίωση των εγκαταστάσεων του κεντρικού υδραγωγείου Ιεράπετρας

[dropcap]Υ[/dropcap]πογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου Ιεράπετρας κ. Σήφη Αναστασάκη και του εκπροσώπου της εργολήπτριας εταιρείας Κέσκο Ο.Ε. για το έργο βελτίωσης και εκσυγχρονισμού του υδραγωγείου της πόλης της Ιεράπετρας προϋπολογισμού 135.000 ευρώ.

Το Υδραγωγείο της Ιεράπετρας που βρίσκεται στην περιοχή Περιστεράς κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1950 και αποτελείται από τρεις δεξαμενές συνολικής χωρητικότητας 850 κυβικών μέτρων νερού.

Οι δεξαμενές αυτές βρίσκονται στο μεγαλύτερο μέρος τους εντός του εδάφους, λειτουργούν σαν συγκοινωνούντα δοχεία και συνδέονται μεταξύ τους με αγωγούς επικοινωνίας, αγωγούς καθαρισμού, υπερχείλισης και αγωγούς προς κατανάλωση. Υπάρχουν επίσης βάνες, φρεάτια, οικίσκοι κι άλλες υποδομές που απαιτούνται για τη λειτουργία των δεξαμενών. Λόγω της παλαιότητας των παραπάνω υποδομών υπάρχουν και προβλήματα αισθητικής αλλά και άμεση ανάγκη συντήρησης των παραπάνω εγκαταστάσεων.

Με τη συγκεκριμένη εργολαβία λοιπόν αντικαθίστανται με νέους αγωγούς, όλοι οι αγωγοί επικοινωνίας των δεξαμενών, αλλά και οι αγωγοί καθαρισμού, οι αγωγοί υπερχείλισης των δεξαμενών καθώς και οι αντίστοιχες βάνες και οι αγωγοί παροχής νερού και γίνεται μία πλήρης συντήρηση των δεξαμενών. Επιπλέον η εργολαβία προβλέπει την αποκατάσταση της τάξης στον περιβάλλοντα χώρο.

“Υπογράψαμε τη σύμβαση ενός πολύ σημαντικού έργου για την πόλη της Ιεράπετρας που αφορά το υδραγωγείο στον Περιστερά που υδροδοτεί την πόλη μας. Το Υδραγωγείο χρειαζόταν την παρέμβαση αυτή που γίνεται από ίδιους πόρους του Δήμου, διότι θα αντικατασταθούν όλες οι σωληνώσεις και στην ουσία θα έχουμε μια πολύ καλή ανακατασκευή και συντήρηση μιας υποδομής που δημιουργήθηκε πριν πολλές δεκαετίες και θα αποκατασταθεί και ο αύλειος χώρος. Με την εργολαβία αυτή εξαλείφονται τα προβλήματα που παρουσιάζονται τώρα στο υδραγωγείο της πόλης μας και δημιουργούνται πολύ καλύτερες συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής για το νερό της Ιεράπετρας και των οικισμών Βαϊνιάς και Κεντριού που υδρεύονται από την δεξαμενή στον Περιστερά”, δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας.

Ο κ. Αναστασάκης ανακοίνωσε επίσης πως έχει προχωρήσει από τον Δήμο η προμήθεια ενός αυτόματου χλωριωτή, ο οποίος θα εγκατασταθεί στις δεξαμενές του Περιστερά και με στόχο η προβλεπόμενη διαδικασία χλωρίωσης να γίνεται με αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας και με απόλυτη ακρίβεια.

“Με το νέο μηχάνημα και τις βελτιώσεις που θα γίνουν οι εγκαταστάσεις και η λειτουργία της δεξαμενής θα είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο και θα διασφαλίζουν ακόμα περισσότερο την ποιοτική υδροδότηση”, ανέφερε, σημειώνοντας παράλληλα πως πρόβλημα με την ποιότητα του νερού δεν υπάρχει διότι γίνονται τακτικοί έλεγχοι και σε περίπτωση που παρουσιαστεί οποιαδήποτε ένδειξη προβλήματος λαμβάνονται άμεσα τα απαραίτητα μέτρα. “Είναι σαφές ωστόσο πως το νερό της Ιεράπετρας είναι απολύτως κατάλληλο για τις ανάγκες των συμπολιτών μας”, κατέληξε ο κ. Αναστασάκης.

 

Γραφείο Τύπου
Δήμου Ιεράπετρας

[separator top=”30″ style=”shadow”]

Παράρτημα πληροφοριών και υπερσυνδέσεων

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]

[separator top=”40″ style=”shadow”]

Πληροφορίες σύνταξης – ανάρτησης

[xyz-ihs snippet=”GrafeioTypou”]

[xyz-ihs snippet=”Adminsignature”]