Επανακαθορισμός Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις 22/05/2024, ημέρα Τετάρτη και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής
19 Μαΐου, μια ιστορική και σημαντική μέρα για ολόκληρο τον Ελληνισμό απανταχού της γης.
Ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού»  σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, τον Ιατρικό
Σας προσκαλούμε στις 21/5/2024, ημέρα Τρίτηκαι ώρα 13:30 σε τακτική συνεδρίαση της
Γνωστοποίηση εκλογικών τμημάτων και καταστημάτων ψηφοφορίας για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 9ης Ιουνίου 2024

Επανακαθορισμός Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ιεράπετρας

Ιεράπετρα 8.8.2020

Δελτίο Τύπου

Επανακαθορισμός Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ιεράπετρας

[dropcap]Μ[/dropcap]ε σκληρή δουλειά, υπομονή, επιμονή και ακράδαντα επιχειρήματα, το ΝΠΔΔ Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιεράπετρας, βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση ενός από τους μεγαλύτερους στόχους της δημοτικής αρχής. Τον επανακαθορισμό της χερσαίας ζώνης λιμένος της πόλης της Ιεράπετρας, η οποία πλέον θα εκτείνεται από το παραλιακό γυμναστήριο έως και τη Ναυμαχία.

xersai-zoni-1

Στην σημερινή επίσκεψη του κ. Πλακιωτάκη, Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ανακοινώθηκε η έγκριση του αιτήματος μας και πλέον εκκρεμεί η έκδοση σε ΦΕΚ της απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης.

xersai-zoni-2

Η άψογη συνεργασία και στήριξη από τον Δήμαρχο, κ. Καλαντζάκη, όπως και του Λιμεναρχείου Ιεράπετρας και ιδιαίτερα του Λιμενάρχη, κ. Παπαδάκη, φέρνει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο σχεδόν ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Την ίδια στιγμή είμαστε αισιόδοξοι και για τις εξομοιώσεις Χερσαίων Ζωνών των παράκτιων κοινοτήτων του Δήμου μας που έχουμε αιτηθεί (Μακρύ Γιαλού, Φερμών, Γρα Λυγιάς, Μύρτου, Παχείας Άμμου).

xersai-zoni-3

Επόμενοι στόχοι του Λιμενικού Ταμείου για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της τέταρτης μεγαλύτερης πόλης της Κρήτης, σε συνδυασμό και με την κατασκευή του υφάλου κυματοθραύστη και την δημιουργία παραλίας στην οδό Μαρκοπούλου, είναι η αισθητική αναβάθμιση όλου του παραλιακού μετώπου με αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις-αναπλάσεις που θα προκύψουν μέσα από μελέτες και διαβούλευση με τους καταστηματάρχες και τους συμπολίτες μας, καθώς και η αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων και τη δημιουργία νέων, με την κατασκευή της μαρίνας.

xersai-zoni-ierapetras

 

 

Ο πρόεδρος
Γεώργιος Ασπραδακης