Ξεκινάει το μεγαλύτερο έργο ύδρευσης του Δήμου Ιεράπετρας των τελευταίων δεκαετιών – 3.720.000€

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Χημικές Αναλύσεις Νερού Ύδρευσης
Πρόσκληση για τη Συνεδρίαση του ΔΣ τη Δευτέρα 17/06/2024
Aνακοίνωση για την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου
Τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας δέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Φραγκούλης.
Συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος  Τμήμα Ανατολικής Κρήτης

Ξεκινάει το μεγαλύτερο έργο ύδρευσης του Δήμου Ιεράπετρας των τελευταίων δεκαετιών – 3.720.000€

Ιεράπετρα 16.01.2019

Δελτίο Τύπου

Ξεκινάει το μεγαλύτερο έργο ύδρευσης του Δήμου Ιεράπετρας των τελευταίων δεκαετιών – 3.720.000€

[dropcap]Π[/dropcap]ροχώρησε η διαδικασία αποδοχής της χρηματοδότησης για το μεγάλο έργο «Αντικατάσταση τμήματος εξωτερικού υδραγωγείου Δήμου Ιεράπετρας από πηγές Σαρακίνας».

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 3.720.000€.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την αντικατάσταση 6,3 χιλιομέτρων αγωγού ύδρευσης από την παλιά γέφυρα του Μύρτους (Ενετικό) μέχρι το αντλιοστάσιο ύδρευσης της Νέας Ανατολής.

ergo-ydreyshs

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης:

«Αναλαμβάνοντας ως δημοτική αρχή θέσαμε προτεραιότητά μας την επίλυση του προβλήματος υδροδότησης της Ιεράπετρας και των παρακείμενων οικισμών.

Σε αυτή την κατεύθυνση συντάξαμε νέα τεχνική μελέτη και νέα υδραυλική μελέτη, πήραμε τις απαιτούμενες περιβαλλοντικές εγκρίσεις, διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του Υπουργείου Εσωτερικών και σε λίγο καιρό θα είμαστε σε θέση να δημοπρατήσουμε αυτό το πολύ μεγάλο και απολύτως αναγκαίο έργο που θα αλλάξει τα δεδομένα της ύδρευσης στον Δήμο Ιεράπετρας.

Ξεκινάμε τη διαδικασία αντικατάστασης του αγωγού μεταφοράς νερού από το πιο προβληματικό τμήμα και ολοκληρώνουμε ήδη τη μελέτη της επόμενης φάσης του έργου.

Με την ολοκλήρωσή της αντικατάστασης του αγωγού θα αυξηθούν κατά πολύ οι μεταφερόμενες ποσότητες νερού ύδρευσης στο υδραγωγείο του Περιστερά και πετυχαίνουμε η Ιεράπετρα να λύσει οριστικά το πρόβλημα υδροδότησής της.»

Γραφείο Τύπου
Δήμου Ιεράπετρας