AΜΕΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ – ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝ ΜΕΣΩ COVID

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σύσκεψη υπό την Υφυπουργό Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Η  Διεύθυνση Ύδρευσης  Άρδευσης  Αποχέτευσης του Δήμου Ιεράπετρας ενημερώνει ότι λόγω σπασίματος στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης θα παρουσιαστούν προβλήματα υδροδότησης σε αρκετές περιοχές, από  Νέα Ανατολή, Στόμιο έως και την πόλη της Ιεράπετρας.   Συνεργείο της Υπηρεσίας εργάζεται στο σημείο για την αποκατάσταση της ζημιάς.  Ευχαριστούμε για την κατανόηση. Ο […]

Τις υπηρεσίες τους προσέφεραν στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας  19 Αμερικανοί φοιτητές Ιατρικών Επιστημών
«Νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά όταν μαθητές με τους εκπαιδευτικούς τους μας επισκέπτονται και γεμίζουν με χαρά και χαμόγελα το Δημαρχείο»,
Ο  Δήμαρχος Εμμανουήλ Φραγκούλης συναντήθηκε με  τον πρόεδρο Κωστή Πανταζή και μέλη του Δ.Σ. του Επιστημονικού Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών

AΜΕΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ – ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝ ΜΕΣΩ COVID

                                                                                Ιεράπετρα, 09.02.2021

Δελτίο Τύπου

Ένα σύνολο διαμαρτυριών και παραπόνων εκφράζεται τις τελευταίες ημέρες από δημότες του Δήμου Ιεράπετρας σχετικά με την πρόσφατη ανάρτηση των νέων δασικών χαρτών για το σύνολο της περιοχής αρμοδιότητας της Δ/νσης Δασών Λασιθίου.

Πολλοί ιδιοκτήτες γης χάνουν αυτομάτως σε 3 μήνες την περιουσία τους η οποία χαρακτηρίζεται δασική και  περνάει στην κατοχή του Δημοσίου. 

Η Δημοτική Αρχή κινητοποιήθηκε αμέσως επί του θέματος θέτοντάς το σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για τη λήψη σχετικής απόφασης.

Επιπλέον ο Δήμαρχος Ιεράπετρας συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με τον Κυβερνητικό Βουλευτή κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, τον υφυπουργό Περιβάλλοντος αρμόδιο για τα θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος κ. Γιώργο Αμυρά, τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ κ. Ευάγγελο Γκουντούφα και τους Δημάρχους του Νομού όπου υπογράμμισε την αναγκαιότητα για άμεση επανεξέταση των δασικών χαρτών. 

Ο κ. Καλαντζάκης τόνισε ότι: «Θορυβούμαστε ιδιαιτέρως από τέτοιες ενέργειες αιφνιδιασμού των πολιτών εν μέσω μιας τόσο δύσκολης και ρευστής κατάστασης λόγω κορωνοϊού.

Θίγονται σοβαρά δικαιώματα και συμφέροντα συνδημοτών μας τα οποία για να τα διεκδικήσουν θα υποστούν τεράστια γραφειοκρατική ταλαιπωρία. Γεγονός πολύ επιβαρυντικό υπό την ήδη δύσκολη υγειονομική και οικονομική κατάσταση που επικρατεί. 

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας πρέπει να επανεξετάσει άμεσα τους δασικούς χάρτες εξαιρώντας εκτάσεις ιδιωτών αλλά και εκτάσεις που προορίζονταν για νέα δημόσια έργα που χαρακτηρίστηκαν εσφαλμένα ως δασικές.

Η προσπάθεια μας συνεχίζεται έως ότου πείσουμε το Υπουργείο να υιοθετήσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αναστολή και επανεξέταση των δασικών χαρτών προκειμένου να προστατεύσουμε τις ιδιοκτησίες και τα συμφέροντα των δημοτών.»