Για τα προβλήματα των ΑΜΕΑ συζήτησαν ο δήμαρχος και ο σύλλογος ΑΜΕΑ

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ενημερώνουμε του δημότες μας ότι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2229/12-4-2024 τ Β΄
Σας προσκαλούμε στις  26  Απριλίου 2024,ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 σε ειδική, δημόσια συνεδρίαση,
Σας προσκαλούμε, σε  τακτική συνεδρίαση, την 19η  Απριλίου 2024,  ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:30 στη μικρή αίθουσα Μελίνα Μερκούρη  με θέματα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, μετά το άγγελμα του θανάτου του συντοπίτη μας Νικολάου Χαραλαμπάκη,
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της

Για τα προβλήματα των ΑΜΕΑ συζήτησαν ο δήμαρχος και ο σύλλογος ΑΜΕΑ


dimos-photomark-only-logo
ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ.Δ/νση : Πλ.Κανουπάκη
Ταχ.κώδικας: 72200 Ιεράπετρα
Tηλέφωνο: 28423-40300
FAX: 28420-23999
e-mail: press@ierapetra.gov.gr

[separator top=”10″ style=”dotted”]

Ιεράπετρα 23.10.2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τα προβλήματα των ΑΜΕΑ συζήτησαν ο δήμαρχος και ο σύλλογος ΑΜΕΑ

[dropcap]Τ[/dropcap]α προβλήματα  των ΑΜΕΑ και οι ελλείψεις του συλλόγου τους ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ  του δημάρχου Ιεράπετρας, κου. Θεοδοσίου Καλαντζάκη και της προέδρου της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, κας. Χρύσας Χατζημαρκάκη με τον πρόεδρο και μέλη του διοικητικού συμβουλίου των ΑΜΕΑ. Αναλυτικότερα το θέμα της ασφαλούς πρόσβασης στην πόλη και στις παραλίες αλλά και οι κτιριακές ανάγκες του χώρου που στεγάζει το γραφείο του συλλόγου αναπτύχθηκαν διεξοδικά κατά τη διάρκεια της συζήτησης μεταξύ του δημάρχου και των μελών του Δ.Σ των ΑΜΕΑ  

amea-synantisi

Όπως τονίστηκε το πρόβλημα προσβασιμότητας  είναι αρκετά σοβαρό και απαιτεί παρεμβάσεις προκειμένου να βελτιωθεί η σημερινή εικόνα με τις ανύπαρκτες ή και καταστραμμένες σε πολλές περιπτώσεις ράμπες. Θα πρέπει να τοποθετεί η απαιτούμενη σήμανση και να γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις για τη βελτίωση των ραμπών, ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση των ΑΜΕΑ στα πεζοδρόμια και τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης, ενώ ανάλογες παρεμβάσεις θα πρέπει  να γίνουν επίσης και για την ομαλοποίηση της προσβασιμότητας στις παραλίες.

Παρεμβάσεις απαιτούνται παράλληλα, όπως αναφέρθηκε και στο χώρο που στεγάζει τα γραφεία του συλλόγου ΑΜΕΑ, καθώς υπάρχουν διάφορα κτιριακά προβλήματα. Όπως τόνισε ο δήμαρχος «μέριμνα του δήμου είναι η στήριξη όλων των συλλόγων και στην προκειμένη περίπτωση του συλλόγου ΑΜΕΑ. Τόσο η προσβασιμότητα όσο και τα κτιριακά προβλήματα είναι θέματα που μας απασχολούν και θα πρέπει να αναζητήσουμε λύσεις. Ο σύλλογος ΑΜΕΑ αποτελεί μια σημαντική δομή της τοπικής κοινωνίας που καθημερινά εξυπηρετεί 270 και πλέον οικογένειες, για αυτό  πρέπει να τον στηρίξουμε, καλύπτοντας τις πολλαπλές ανάγκες του προς όλες τις κατευθύνσεις»

Τέλος στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της έλλειψης ειδικοτήτων, όπως εργοθεραπευτή, φυσιοθεραπευτή και λογοθεραπευτή για την υποστήριξη των μελών του συλλόγου.  Όπως αναφέρθηκε για το θέμα αυτό από το δήμαρχο και  την Πρόεδρο της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α  υπάρχει πρόθεση να υπάρξει στήριξη του συλλόγου σε περιπτώσεις που χρειάζεται  από το εξειδικευμένο προσωπικό της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του δήμου Ιεράπετρας προκειμένου να μπορούν να καλύπτονται οι τρέχουσες ανάγκες του». 

Γραφείο Τύπου

 [separator top=”20″ style=”shadow”]

Παράρτημα πληροφοριών και υπερσυνδέσεων

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]

[separator top=”30″ style=”shadow”]

Πληροφορίες σύνταξης – ανάρτησης

[xyz-ihs snippet=”Adminsignature”]