Τι Αποφασίστηκε στο Μονοθεματικό Συμβούλιο για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της
Το ΚΑΠΗ Δήμου Ιεράπετρας διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην περιοχή του Ρεθύμνου στις 21-4-2024.

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε  συνεδρίαση  Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρακαι ώρα 14:00 σε τακτική συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ιεράπετρας που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Δημοκρατίας 31 στην  αίθουσα συνεδριάσεων στον 1ο όροφο για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα:      Εσωτ. διανομή:         1. Γραφείο κ. Δημάρχου 2. […]

Εκπόνηση Μελέτης (Τ.Χ.Σ)
Ο Δήμος Ιεράπετρας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,

Τι Αποφασίστηκε στο Μονοθεματικό Συμβούλιο για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Ιεράπετρα 17.5.2016

Δελτίο Τύπου

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου το Δημοτικό Συμβούλιο για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας

«Σύσσωμη ως κοινωνία απαιτούμε άμεσες, μόνιμες και ουσιαστικές λύσεις για ένα θέμα που δεν αποτελεί προνόμιο αλλά δημόσιο αγαθό»

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων, αρχών, συλλόγων και πλήθος πολιτών, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της  Δευτέρας 16 Μαϊου 2016 η προγραμματισμένη μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας με θέμα «Προβλήματα στη στελέχωση και λειτουργία του Νοσοκομείου Ιεράπετρας».

foto nosokomeio

Στην συνεδρίαση το «παρών» έδωσαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων και αρχών μεταξύ των οποίων, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, κ. Μ. Κλόντζας, εκπρόσωπος του κυβερνητικού Βουλευτή Λασιθίου, ο κ. Καλιντέρης, ο πρώην Βουλευτής Λασιθίου, κ. Κ. Δερμιτζάκης,  Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, μέλη της Επιτροπής Αγώνα,  του νεοσύστατου Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ιεράπετρας, καθώς και πλήθος αγανακτισμένων πολιτών.

Κατά την συνεδρίαση, αφού έγινε μια σύντομη ενημέρωση από τον Δήμαρχο για την υπάρχουσα κατάσταση, με αφορμή την πρόσφατη προκήρυξη μιας μόνο θέσης ιατρού στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας,   και μετά τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, του προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Υγείας, της προέδρου της Επιτροπής Αγώνα και του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου,  αναγνώστηκαν οι επιστολές των Βουλευτών Λασιθίου, κ. Θραψανιώτη και κ. Πλακιωτάκη ενώ ακολούθησαν στην συνέχεια οι τοποθετήσεις  παραβρισκόμενων εκπροσώπων φορέων και αρχών.

foto-nosokomeio

Ειδικότερα, όπως τονίστηκε από τον Δήμαρχο, τους επικεφαλής των παρατάξεων και εκπροσώπους συλλόγων και αρχών τα προβλήματα στην στελέχωση και λειτουργία του Νοσοκομείου Ιεράπετρας εξακολουθούν να παραμένουν και εξακολουθούν να είναι πάρα πολλά, παρ’ όλες τις μέχρι σήμερα κινήσεις που έχουν γίνει από τις αρχές και τους πολίτες του Δήμου Ιεράπετρας και παρά τις δεσμεύσεις που κατά καιρούς έχουν δοθεί από υπουργούς, βουλευτές και αρμοδίους. Είναι γεγονός ότι πρόκειται για μια κατάσταση που ενέχει μεγάλους κινδύνους, δεδομένου ότι το νοσοκομείο καλύπτει τις ανάγκες  μεγάλου μέρους της Νοτιοανατολικής Κρήτης, χιλιάδων πολιτών και χιλιάδων επισκεπτών.

Προς την ίδια κατεύθυνση τοποθετήθηκαν και πολλοί από τους παραβρισκόμενους, κάνοντας αισθητή την ανάγκη για ουσιαστικές και μόνιμες λύσεις στελέχωσης και υποστήριξης του Νοσοκομείου, ενώ με δεδομένη την σοβαρότητα των προβλημάτων και την αγανάκτηση των πολιτών δεν έλειψαν και οι περιστασιακές εντάσεις.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε:

-Την  έναρξη κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας από 1ης Ιουνίου,

-Την μετάβαση στον Υπουργείο Υγείας διευρυμένης επιτροπής αποτελούμενης μεταξύ άλλων από τον Δήμαρχο,  επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, εκπρόσωπο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου και της Επιτροπής Αγώνα

-Τη διερεύνηση  δυνατότητας προσφυγής στη δικαιοσύνη

-Τη διερεύνηση της δυνατότητας κατάθεσης τεκμηριωμένης υπουργικής τροπολογίας για να αλλάξει η προκήρυξη που αφορά την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος με αφορμή το σημαντικό αυτό θέμα «Το Νοσοκομείο Ιεράπετρας, η πλήρης στελέχωση και η ασφαλής λειτουργία του  αποτελούν αυτή τη στιγμή μείζον ζήτημα της Ιεράπετρας για το οποίο απαιτείται να υπάρξουν ουσιαστικές και μόνιμες λύσεις. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε και να πιέζουμε όλοι μαζί ενωμένοι για ένα Νοσοκομείο αυτοδιοίκητο και πλήρως στελεχωμένο. Σύσσωμη ως κοινωνία του Δήμου Ιεράπετρας απαιτούμε άμεσες, μόνιμες και ουσιαστικές λύσεις για ένα θέμα που υπενθυμίζουμε δεν αποτελεί προνόμιο αλλά δημόσιο αγαθό! »

Γραφείο Τύπου

Δήμου Ιεράπετρας