Δελτίο Τύπου : Στο Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο ο Σήφης Αναστασάκης

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση, την 24η Απριλίου 2024 ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.00
Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία με
Από το Δήμο Ιεράπετρας ανακοινώνεται ότι για τη διευκόλυνση των υποψηφίων ευρωβουλευτών
Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της από την Αρχαία Ολυμπία σηματοδοτώντας την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2024
Η Επιτροπή Διοργάνωσης Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Ιεράπετρας πραγματοποίησε την

Δελτίο Τύπου : Στο Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο ο Σήφης Αναστασάκης

dimos-photomark-only-logoΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ιεράπετρα 09/10/2013

 

[separator top=”20″ style=”dotted”]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Διοικητή του ΙΚΑ ο Σήφης Αναστασάκης
Για τη λειτουργία της Υπηρεσίας στην Ιεράπετρα


[dropcap]Σ[/dropcap]υνάντηση με το Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο θα έχει σήμερα στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης.

Ο κ. Αναστασάκης, με αφορμή πληροφορίες και δημοσιεύματα, που έκαναν λόγο για υποβάθμιση ή κατάργηση του Τοπικού Υποκαταστήματος του ΙΚΑ, απέστειλε σήμερα σχετική επιστολή στον κ. Σπυρόπουλο και παράλληλα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ορίστηκε η αυριανή συνάντηση προκειμένου να συζητηθεί το θέμα.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας στην επιστολή του αφού υπενθυμίζει πως από το Νοέμβριο του 2012 ο Δήμος έχει ξεκαθαρίσει με επιχειρήματα την αναγκαιότητα λειτουργίας του Υποκαταστήματος, επισημαίνει το οξύμωρο ενός σχεδιασμού που δεν υπακούει στις πραγματικές ανάγκες και υπογραμμίζει πως «είναι αδιανόητο να διαθέτει η Υπηρεσία ιδιόκτητο κτίριο στην Ιεράπετρα, να μην πληρώνει ενοίκια, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στις άλλες πόλεις του νομού, να εξυπηρετεί μια περιοχή που τα στοιχεία αποδεικνύουν πως έχει τους περισσότερους ασφαλισμένους και να επιλέγεται μια τέτοια πρακτική. Δεν υπακούει ούτε σε λογική εξοικονόμησης πόρων, ούτε σε κανένα βιώσιμο σχέδιο. Διαπιστώνουμε τον παραλογισμό να επιλέγεται η υποβάθμιση της υπηρεσίας, που θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε μια περιοχή με έντονη την παρουσία επιχειρήσεων που στηρίζουν την αγροτική παραγωγή και απασχολούν ασφαλισμένους σας. Επιπλέον η διαρκής αύξηση του τουριστικού τομέα απαιτεί την ολοκληρωμένη λειτουργία της Υπηρεσίας».

Ο κ. Αναστασάκης σημειώνει τέλος πως λόγω των πραγματικών στοιχείων και δεδομένων θα πρέπει να υπάρξει αναβάθμιση κι όχι υποβάθμιση του ΙΚΑ στην Ιεράπετρα.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Ιεράπετρας

 

[separator top=”30″ style=”shadow”]

Παράρτημα πληροφοριών και υπερσυνδέσεων

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]

[separator top=”40″ style=”shadow”]

Πληροφορίες σύνταξης – ανάρτησης

[xyz-ihs snippet=”GrafeioTypou”]

[xyz-ihs snippet=”Adminsignature”]