Δ.Τ. : Είναι παράνομη η πώληση τμημάτων του αιγιαλού της Μεγάλης παραλίας Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΗ Παραδοσιακοί χοροί και μουσική  ΚΡΗΤΗ  – ΠΟΝΤΟΣ   ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ Με τη χορευτική ομάδα  της  ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ με χοροδιδάσκαλο τη  Ματίνα Τσουφίδου και τη   σχολή παραδοσιακών χορών του  Δημήτρη Καπαράκη  με το  συγκρότημα  του Γιάννη Λεμονάκη. Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης – Δήμος Ιεράπετρας Πλατεία Επισκοπής – Είσοδος ελεύθερη Έναρξη: 21:00 μ.μ ΓΡΑ […]

Στα πλαίσια του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» του Πράσινου Ταμείου υπογράφτηκε στις 27/1/2023
Το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Ιεράπετρας προσκαλεί όλους  μας  να  «Λερωθούμε» παίζοντας,
Σας ενημερώνουμε ότι η  εκδήλωση με τη χορευτική ομάδα  της  Λέσχης  Ποντίων Καβάλας με χοροδιδάσκαλο τη 
Λόγω βλάβης, δεν έγινε ζωντανή μετάδοση σε όλη την διάρκεια του Δημοτικού στις 10/07/2024.

Δ.Τ. : Είναι παράνομη η πώληση τμημάτων του αιγιαλού της Μεγάλης παραλίας Ιεράπετρας


dimos-photomark-only-logo
ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ιεράπετρα 04.07.2014

[separator top=”30″ style=”dotted”]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Είναι παράνομη η πώληση τμημάτων του αιγιαλού της Μεγάλης παραλίας Ιεράπετρας 
επιστολή του Δήμαρχου Σήφη Αναστασάκη στο ΤΑΙΠΕΔ

[dropcap]Δ[/dropcap]εν μπορεί να πουληθεί και να αξιοποιηθεί τμήμα του παλιού αιγιαλού της Μεγάλης Παραλίας της Ιεράπετρας, από το ΤΑΙΠΕΔ, όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης, σε επιστολή του προς τον Διοικητή του Ταμείου.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, αφού επισημαίνει τα θέματα παρανομίας που υπάρχουν στην προσπάθεια πώλησης δύο ακινήτων, επαναφέρει το αίτημα του Δήμου, το οποίο έχει γνωστοποιήσει και στο παρελθόν στο ΤΑΙΠΕΔ, να διατηρηθεί ο κοινόχρηστος χαρακτήρας της έκτασης και ότι προσφέρεται έναντι μικρού μισθώματος, να αναλάβει τη διαμόρφωση του χώρου και τη δημιουργία  των εγκαταστάσεων που προβλέπονται για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή ο κ. Αναστασάκης, επισημαίνει τα ακίνητα ΑΒΚ 45 και 46, δεν έχουν τις δυνατότητες δόμησης που παρουσιάζονται, γιατί, αφενός το πρώτο δεν έχει την έκταση που περιγράφεται, ενώ δεν επιτρέπεται η δυνατότητα οικοδόμησης παραθεριστικών κατοικιών με βάση τις ισχύουσες διατάξεις, αφετέρου, σημειώνει πως “υπάρχει περιβαλλοντική και νομική δέσμευση λόγω του ότι σύμφωνα με το ισχύον ΣΧΟΟΑΠ η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως ΠΕΠ 20 και επιτρέπονται μόνο έργα και εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν τους λουόμενους, όπως διαμορφώσεις χώρων καθιστικών, καμπίνες ξύλινης κατασκευής και περιοριστικά 1-2 κτίσματα αναψυχής μέχρι 120 μ2 συνολικά”.

Στην επιστολή του ο κ. Αναστασάκης, κλείνει, επισημαίνοντας πως ο Δήμος επιφυλάσσεται να ασκήσει τα δικαιώματά του, αν δεν αλλάξει η απόφαση. “Ο Δήμος Ιεράπετρας έχει γνωστοποιήσει στο ΤΑΪΠΕΔ τη θέληση της τοπικής κοινωνίας να διατηρηθεί ο κοινόχρηστος χαρακτήρας της έκτασης και ότι προσφέρεται, έναντι μικρού μισθώματος, να αναλάβει τη διαμόρφωση του χώρου και τη δημιουργία των ως άνω εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης επισκεπτών, χωρίς να έχετε ικανοποιήσει το αίτημά μας. Σας καλούμε να διορθώσετε τα παραπάνω σημεία πληροφόρησης για τα ακίνητα στην ανάρτηση της ιστοσελίδας σας, επιφυλασσόμενοι παντός δικαιώματός μας”.

Ο Δήμαρχος ΙεράπετραςSIFIS-ANASTASAKIS-PORTRAIT

Σήφης Αναστασάκης

Από το Γραφείο Τύπου
Δήμου Ιεράπετρας

 [separator top=”20″ style=”shadow”]

Παράρτημα πληροφοριών και υπερσυνδέσεων

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]

[separator top=”30″ style=”shadow”]

Πληροφορίες σύνταξης – ανάρτησης

[xyz-ihs snippet=”Adminsignature”]