Ιδιαίτερη προσοχή εφιστά η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ιεράπετρας για την αποφυγή φαινομένων πυρκαγιάς

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΗ Παραδοσιακοί χοροί και μουσική  ΚΡΗΤΗ  – ΠΟΝΤΟΣ   ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ Με τη χορευτική ομάδα  της  ΛΕΣΧΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ με χοροδιδάσκαλο τη  Ματίνα Τσουφίδου και τη   σχολή παραδοσιακών χορών του  Δημήτρη Καπαράκη  με το  συγκρότημα  του Γιάννη Λεμονάκη. Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης – Δήμος Ιεράπετρας Πλατεία Επισκοπής – Είσοδος ελεύθερη Έναρξη: 21:00 μ.μ ΓΡΑ […]

Στα πλαίσια του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» του Πράσινου Ταμείου υπογράφτηκε στις 27/1/2023
Το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Ιεράπετρας προσκαλεί όλους  μας  να  «Λερωθούμε» παίζοντας,
Σας ενημερώνουμε ότι η  εκδήλωση με τη χορευτική ομάδα  της  Λέσχης  Ποντίων Καβάλας με χοροδιδάσκαλο τη 
Λόγω βλάβης, δεν έγινε ζωντανή μετάδοση σε όλη την διάρκεια του Δημοτικού στις 10/07/2024.

Ιδιαίτερη προσοχή εφιστά η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ιεράπετρας για την αποφυγή φαινομένων πυρκαγιάς

dimos-photomark-only-logoΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ.Δ/νση : Πλ.Κανουπάκη
Ταχ.κώδικας: 72200 Ιεράπετρα
Tηλέφωνο: 28423-40300
FAX: 28420-23999
e-mail: press@ierapetra.gov.gr

[separator top=”10″ style=”dotted”]

Ιεράπετρα 15.04.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ιδιαίτερη προσοχή εφιστά η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ιεράπετρας για την αποφυγή φαινομένων πυρκαγιάς

[dropcap]Μ[/dropcap]ετά τα πρόσφατα περιστατικά πυρκαγιών σε Τοπικές Κοινότητες της Ιεράπετρας, η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ιεράπετρας εφιστά την ιδιαίτερη προσοχή των πολιτών για την αποφυγή  ανάλογων περιστατικών εν όψει και της επερχόμενης θερινής περιόδου.

Ειδικότερα, παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την εκτέλεση των  εργασιών τους στην ύπαιθρο, ενώ ανάλογη προσοχή θα πρέπει να επιδεικνύουν τόσο κατά τη χρήση μηχανημάτων και εργαλείων που προκαλούν σπινθήρες όσο και κατά την καύση χόρτων και κλαδιών για όσο ακόμα επιτρέπεται μέχρι και την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου την 1η Μαϊου.

Επίσης, παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες ή εκμεταλλευτές οικοπέδων που βρίσκονται  εντός της  πόλης ή σε κατοικημένες περιοχές εκτός αυτής  να μεριμνήσουν άμεσα για την απομάκρυνση των χόρτων ή τυχόν εύφλεκτων υλικών που βρίσκονται σε αυτά, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης επικίνδυνων περιστατικών πυρκαγιάς.

Είναι γεγονός, όπως τονίζει και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, κ. Αργύρης Πανταζής  ότι  οι αυξημένες βροχοπτώσεις της χειμερινής περιόδου έχουν δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη πυρκαγιών, για το λόγο αυτό απαιτείται η επίδειξη  ιδιαίτερης προσοχής και προσπάθειας από όλους. Η Υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας προβαίνει την τρέχουσα περίοδο σε καθαρισμούς των κοινοχρήστων χώρων, καθώς και των δασικών εκτάσεων, όμως η συνεργασία και η συνεχής επαγρύπνηση του δήμου αλλά και των δημοτών, ο εθελοντισμός και η ενεργή συμμετοχή τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και σε επίπεδο φύλαξης είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικοί παράγοντες  που μπορούν να συμβάλουν στη διαφύλαξη και  στην προστασία  του πολύτιμου πρασίνου για τον τόπο μας.

Γραφείο Τύπου

[separator top=”20″ style=”shadow”]

Παράρτημα πληροφοριών και υπερσυνδέσεων

[checklist icon=”arrow” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]

[separator top=”30″ style=”shadow”]

Πληροφορίες σύνταξης – ανάρτησης

[xyz-ihs snippet=”Adminsignature”]