Πρωτοφανής συμμετοχή κόσμου στο 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της
Το ΚΑΠΗ Δήμου Ιεράπετρας διοργανώνει διήμερη εκδρομή στην περιοχή του Ρεθύμνου στις 21-4-2024.

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε  συνεδρίαση  Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρακαι ώρα 14:00 σε τακτική συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Δήμου Ιεράπετρας που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Δημοκρατίας 31 στην  αίθουσα συνεδριάσεων στον 1ο όροφο για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων  στα παρακάτω θέματα:      Εσωτ. διανομή:         1. Γραφείο κ. Δημάρχου 2. […]

Εκπόνηση Μελέτης (Τ.Χ.Σ)
Ο Δήμος Ιεράπετρας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,

Πρωτοφανής συμμετοχή κόσμου στο 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

theatro-1203ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας
Δευτέρα 7 – Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Φως στο σκοτάδι

[separator top=”20″ style=”dotted”]
Πρωτοφανής συμμετοχή κόσμου στο 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ Γ. ΚΟΥΔΟΥΜΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

[separator top=”40″ style=”dotted”]

[dropcap]Μ[/dropcap]ε πρωτοφανή συμμετοχή κόσμου ξεκίνησε την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη. Το Φεστιβάλ διοργανώνει η ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α του Δήμου Ιεράπετρας σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας, θεατρικά σχήματα της πόλης και με την υποστήριξη της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας & Ν.Α. Κρήτης.

Έκπληξη του φεστιβάλ είναι η μεγάλη συμμετοχή του θεατρόφιλου κοινού της Ιεράπετρας που κάθε βράδυ κατακλύζει την αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» για να παρακολουθήσει τις παραστάσεις.

Την έναρξη του φεστιβάλ κήρυξε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης ο οποίος στην ομιλία του δήλωσε: «Η πολύχρονη δράση των θεατρικών ομάδων της πόλης, αποτέλεσε και αποτελεί πολιτιστικό πλούτο της Ιεράπετρας που ενώνει την κοινωνία, αναδεικνύει την πολιτιστική έκφραση, τις καλλιτεχνικές ανησυχίες και τη δημιουργική προσέγγιση των ανθρώπων μας απέναντι στην παιδεία, στην τέχνη, στον πολιτισμό. Οι προηγούμενες διοργανώσεις χαρακτηρίστηκαν από το μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής τόσο των ομάδων όσο και του κοινού. Οι παραστάσεις απέσπασαν εγκωμιαστικά σχόλια και πραγματικά ήταν καθοριστικές για να αρχίσει να στεριώνει ένας θεσμός ο οποίος αγαπήθηκε από το κοινό της Ιεράπετρας, το οποίο διαθέτει μια πολύχρονη θεατρική παιδεία και μεγάλη αγάπη για τον πολιτισμό και το θέατρο.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης που δούλεψαν με αυταπάρνηση, σωστή οργάνωση και αποτελεσματικότητα, για να γίνει πραγματικότητα η φετινή συνάντηση. Καλή και δυναμική συνέχεια σε όλους».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας & Ν.Α. Κρήτης κ. Γιώργος Βαρδάκης στον χαιρετισμό του δήλωσε: «Έχοντας την πεποίθηση πως ό,τι συμβάλλει στην ανάπτυξη του επιπέδου ζωής του Γεραπετρίτη, συμβάλλει ταυτόχρονα και στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας. Η Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας & Ν.Α. Κρήτης με μεγάλη χαρά συμμετέχει σαν βασικός χορηγός στη διοργάνωση του 3ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου. Χαιρετίζουμε όλους όσους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο που βοήθησαν στην επιτυχία της φετινής διοργάνωσης και δίνουμε από τώρα ραντεβού για την επόμενη».

Την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου η Θεατρική ομάδα Γαλατσίου «Δράση» παρουσίασε το έργο του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες».

Την Τρίτη 8 Οκτωβρίου το Θεατρικό Εργαστήρι Αξιούπολης του Δήμου Παιονίας – Κικλίς παρουσίασε το έργο «Το μεγάλο ταξίδι του μικρού πρίγκιπα» βασισμένο στο βιβλίο «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η παρουσία των ατόμων με ειδικές ικανότητες της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) Ιεράπετρας. Τα παιδιά μετά το τέλος της παράστασης φωτογραφήθηκαν με τους ηθοποιούς.

Καθημερινά στο φουαγέ του θεάτρου λειτουργεί έκθεση θεατρικού βιβλίου από τις 7 το απόγευμα.

Αφιέρωμα στον συγγραφέα Δημήτρη Κεχαϊδη

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ, πριν την θεατρική παράσταση της Τρίτης, έγινε αφιέρωμα σε μια εξέχουσα μορφή της νεότερης Ελληνικής θεατρικής δραματουργίας, τον αείμνηστο συγγραφέα Δημήτρη Κεχαϊδη.

Ο Δημήτρης Κεχαϊδης γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1933 και σπούδασε Nομικά στην Αθήνα. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο με τα μονόπρακτα Μακρινό λυπητερό τραγούδι και Παιχνίδια στις αλυκές, τα οποία παίχτηκαν στο Θέατρο Τέχνης το 1958. Από τότε συνέδεσε τη θεατρική του ζωή με το υπόγειο του Κουν, και όλα τα έργα του, μέχρι το 1985 παρουσιάστηκαν στο Θέατρο Τέχνης, σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν. Τα έργα που ακολούθησαν είναι: Ο μεγάλος περίπατος (1959), Το Πανηγύρι (1964), τα μονόπρακτα Η Βέρα, Το τάβλι (1972) και Δάφνες και πικροδάφνες (1979) έργο που συνυπέγραψε με τη σύντροφο της ζωής του Ελένη Χαβιαρά. Το τελευταίο έργο του που παρουσιάστηκε στις ελληνικές θεατρικές σκηνές είναι το Με δύναμη από την Κηφισιά (1995), που έδωσε την πρεμιέρα του στο Θέατρο της Oδού Kυκλάδων σε σκηνοθεσία Λευτέρη Bογιατζή.

Ο υπεύθυνος της οργάνωσης κ. Μάνος Γεωργαλάκης παρέδωσε τιμητική πλακέτα στην σύντροφο του Ελένη Χαβιαρά. Η Ελένη Χαβιαρά ως ηθοποιός εργάστηκε μέχρι το τέλος του 1970. Από το 1973 μέχρι το 2008 δίδαξε αγγλόφωνο θέατρο στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, του οποίου είναι σήμερα Ομότιμη Καθηγήτρια.

Σύνταξη leonidas-koudoumogiannkis

Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης
lkoudoumogianakis@gmail.com
Facebook  profile

[separator top=”40″ style=”dashed”]

Παράρτημα Υπερσυνδέσεων

[checklist icon=”star” iconcolor=”” circle=”yes”]

[/checklist]

[separator top=”40″ style=”shadow”]

[xyz-ihs snippet=”theatro”]

[separator top=”40″ style=”shadow”] [xyz-ihs snippet=”Adminsignature”]