Ανακοίνωση για τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Ενημερώνουμε του δημότες μας ότι δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2229/12-4-2024 τ Β΄
Σας προσκαλούμε στις  26  Απριλίου 2024,ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 σε ειδική, δημόσια συνεδρίαση,
Σας προσκαλούμε, σε  τακτική συνεδρίαση, την 19η  Απριλίου 2024,  ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:30 στη μικρή αίθουσα Μελίνα Μερκούρη  με θέματα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, μετά το άγγελμα του θανάτου του συντοπίτη μας Νικολάου Χαραλαμπάκη,
Σας προσκαλούμε στις 15/04/2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 σε τακτική συνεδρίαση της

Ανακοίνωση για τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς

Ιεράπετρα 30.3.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Ιεράπετρας γνωστοποιείται στους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς ότι στην ιστοσελίδα του Δήμου Ιεράπετρας και  συγκεκριμένα στην ενότητα «Δεσποζόμενα κι Αδέσποτα Ζώα», είναι αναρτημένη προς ενημέρωση  η κείμενη νομοθεσία, καθώς και όλες οι υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτή.

Καθώς τα αδέσποτα ζώα είναι δημιούργημα των ανθρώπων θα πρέπει κυριότερη προτεραιότητα των ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων να είναι η στείρωση των κατοικιδίων τους και η ηλεκτρονική σήμανση – καταγραφή ( τοποθέτηση τσιπ ).

Διευκρινίζεται επίσης, ότι σε περιπτώσεις που κάποιος επιθυμεί να αποχωριστεί το ζώο συντροφιάς του, οφείλει και πρέπει να το γνωστοποιεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Ιεράπετρας και να λάβει από πιστοποιημένο κτηνίατρο τη μεταβολή εγγραφής στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουμε την εύρυθμη λειτουργία του κοινωνικού συνόλου στο οποίο και όλοι ανήκουμε.

Γραφείο Τύπου

Αυτοτελές Τμήμα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης