Απάντηση από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου σχετικά με τη δημόσια διαβούλευση του έργου για το Λιμένα Ιεράπετρας

Στις τελευταίες μέρες σε φορείς του Δημοσίου, και στον Δήμο Ιεράπετρας, έχουν παρατηρηθεί επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος (Phising Attacks).
Χημικές Αναλύσεις Νερού Ύδρευσης
Πρόσκληση για τη Συνεδρίαση του ΔΣ τη Δευτέρα 17/06/2024
Aνακοίνωση για την πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου
Τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας δέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Φραγκούλης.
Συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος  Τμήμα Ανατολικής Κρήτης

Απάντηση από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου σχετικά με τη δημόσια διαβούλευση του έργου για το Λιμένα Ιεράπετρας

ethnosimo-nomarxias

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                                   Ιεράπετρα, 13-04-2020
ΔΗΜΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ                                        
Ν.Π.Δ.Δ. «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ                                                                                                             ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε.
ΤΑΜΕΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ»

[dropcap]Σ[/dropcap]ε απάντηση του σχετικού εγγράφου, που έχει δημοσιευτεί σε ΜΜΕ από τη Δημοτική παράταξη «ΜΑΖΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ», όσον αφορά αίτημα παράτασης της προθεσμίας για τη δημόσια διαβούλευση αναφορικά με το MASTERPLAN με τίτλο «ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΡΓΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΙΜΕΝΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ» σας ενημερώνω για τα εξής:

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο δεν είχε λάβει κανένα επίσημο έγγραφο από καμία Δημοτική Παράταξη που να ζητάει παράταση ή να καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις μέχρι και τις 13:50 σήμερα, οπότε και κατατέθηκε  το ανωτέρω έγγραφο στο πρωτόκολλο του Δήμου Ιεράπετρας. Είναι απορίας άξιο που σε τέτοια σοβαρά ζητήματα θεωρήθηκε σωστό να αποσταλεί η επιστολή πρώτα στα ΜΜΕ και στη συνέχεια- και ύστερα από δική μας δημόσια παρότρυνση- στο Δήμο. Εμείς, όπως πάντα, είμαστε ανοιχτοί σε οποιονδήποτε θέλει να ενημερωθεί και να εκφράσει εμπεριστατωμένη γνώμη.

Όσον αφορά το περιεχόμενο της Επιστολής, θέλω να επισημάνω ότι αρμόδιο για να αποφασίσει για παράταση της διαβούλευσης είναι το Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας, το οποίο και θα ενημερωθεί για το ενδεχόμενο αυτό. Επίσης, πρέπει να υπενθυμίσω ότι ο ίδιος, όντας Πολιτικός Μηχανικός, είμαι ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του «Επιστημονικού Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Μηχανικών Ιεράπετρας» και βρίσκομαι σε καθημερινή επικοινωνία με τους συναδέλφους μηχανικούς, κανείς εκ των οποίων δεν έθεσε ποτέ θέμα διεύρυνσης της προθεσμίας υποβολής προτάσεων για το Masterplan.

Το Νομικό Πρόσωπο, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η χώρα, εξακολουθεί και λειτουργεί κανονικά λύνοντας άμεσα προβλήματα που προκύπτουν και προχωρώντας σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την εύρυθμη λειτουργία του αλιευτικού καταφυγίου Ιεράπετρας. Έργα εκτελούνται, δημοπρατούνται, ολοκληρώνονται.

Σε αυτό το πλαίσιο, από την 1η έως και την 25η  Απριλίου καλέσαμε όλους τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν επίσημα τις απόψεις τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση dltier@0448.syzefxis.gov.gr. Ακολούθως, αυτές θα ληφθούν υπόψη από τους αρμόδιους λιμενολόγους και ύστερα  από δια ζώσης  επεξεργασία των προτάσεων και ενδελεχή έλεγχο θα υιοθετηθεί οτιδήποτε θεωρηθεί ότι είναι προς το συμφέρον του λιμένα της Ιεράπετρας.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ιεράπετρας με αίσθημα ευθύνης προς τους Δημότες θα εξακολουθήσει να εργάζεται για την υλοποίηση μεγαλεπήβολων σχεδίων που θα αλλάξουν   προς το καλύτερο την όψη του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας αλλά και κατ΄επέκταση θα βελτιώσουν  την ποιότητα ζωής των πολιτών.

 

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Ασπραδάκης